Klik Nuffnang Ads

Friday, November 4, 2016

TEMPAT MENARIK DI IPOH

Hello semua,

Bagi aku, bandar Ipoh ni macam takde tempat menarik untuk dikunjungi. kalau orang tanya pun aku tak tau nak cerita apa yanng menarik kat sini. tapi, baru-baru ni sepupu aku cerita pasal aktiviti berkuda yang mereka anak beranak pernah cuba yang terletak di ipoh HY STABLE nama tempat tu. Aku macam terkesima kejap.

Wow ini sudah bagus. Dulu aku cuma tahu ada kelab lumba kuda dekat dengan hotel heritage ipoh tu je. Dan baru-baru ini, mak aku bawa adik2 aku pegi tempat yang dimaksudkan. Jadi terlintas difikiran ku untuk share perkara ni dalam blog. 
Sambil-sambil pam susu untuk anak aku, aku update blog. Ekekee...

tempat ni eceli kawasan persendirian milik pakcik melayu. 

Lokasi HY Stable
Hala Rapat Jaya Tambahan 14, Kg. Rapat Jaya Tambahan
Ipoh, Perak

Bayaran masuk yang dikenakan
RM5 untuk 3 pusingan

Masa masuk
pagi: 08.00 hingga 11.00 pagi
petang: 04.00 hingga 07.00 malam

Facebook: HY STABLE



Kuda diorang semua jinak-jinak. Jangan risau sebab pengawas kuda pun ada. Hahaha...aku taktau nak panggil apa. Kuda gemuk kuda kurus pun ada.
pilih je korng nak naik yang mana. sesuai untuk yang takut-takut a.k.a beginner.

siapa-siapa yang datang ke ipoh tapi taktau nak pegi mana, 
bolehlah singgah berkuda kat sini. 

alhamdulillah sekurang-kurangnya ada juga la tempat riadah terbaru yang ada kat ipoh ni. 




kuda sakit kaki. ekekee....







3 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. dah taw dah pasal tempat kuda ni... tapi tak pernah pergi lagi... i.Allah nanti nak pergi bawak anak...

    ReplyDelete