Klik Nuffnang Ads

Friday, June 3, 2011

CARA PAKAI EYELINER

Hai semua,
Link
Disebabkan keyword eyeliner banyak membantu trafik blog saya, entry kali ni pun saya nak share tentang eyeliner.

Tips yang dipetik dari Metro semalam:

1. Pastikan anda duduk dalam keadaan selesa dengan menongkat siku di meja.

2. Tarik garis di kelopak mata dari bahagian dalam mata sehingga hujung mata di bahagian luar. Ini memudahkan anda memakai celak sehingga ke bahagian bulu mata.

3. Gunakan celak dengan cara menarik dari hujung kelopak mata bahagian bawah.

4. Untuk mata besar, gunakan celak bermula daripada kelopak mata bahagian tengah dan jika anda memiliki mata yang kecil, gunakan celak daripada hujung dalam mata.

5. Bagi penggunaan celak yang tiptop, buka sikit mulut anda ketika memakai celak supaya otot-otot mata kelihatan dan menegang serta memudahkan cara pemakaiannya.

Remember, dari mata yang cantik turun ke hati. Nak dapatkan mata bulat dan menonjol macam model@artis? Guna la contact lens bersaiz besar!


Ok, bye!

2 comments:

  1. tak sangka ayie akan baca entri nie...hahaha..btw, eyeliner tu apa ek? hahaha

    ReplyDelete
  2. Pmpn taley idop tnpe eyeliner..

    ReplyDelete