Klik Nuffnang Ads

Sunday, June 22, 2014

TAHNIAH KEPADA






ASALAMUALAIKUM

KEPADA PEMILIK BLOG INI, SILA BAGI BUTIR PERIBADI ANDA DI RUANGAN KOMEN UNTUK PROSES PENGHANTARAN HADIAH.

Yeay!!! Tahniah kepada pemenang. 
Terima kasih kepada semua peserta. Korang memang awesome ok!

Wednesday, June 18, 2014

Wednesday, June 11, 2014

BISKUT RAINBOW

nama lain biskut ini adalah biskut lidah kucing
rasa manis tak manis lemak tak lemak. just nice je. 
kalau malas nak buat, beli je la senang. macam aku ni hah. 





Tuesday, June 10, 2014

CARA UNTUK REMOVE FOLLOWER YANG TIDAK DIKEHENDAKI

How to block your annoying follower

Asalaamualaikum

Maaf la entry rojak kali ini. Kadang kala ada follower blog yang kita tak perlukan dalam hidup ini. Jadi kite nak nyahkannya dari blog kita.Ni aku bagi tutorial:

1. Log in blogspot kita guna username dan password sendiri.

2. Dashboard akan terpapar.

3. Rujuk gambar
 4. Rujuk gambar (ini contoh sahaja tau)

5. Rujuk gambar

6. Rujuk gambar 

7. Selepas itu, korang boleh kembali ke dashboard semula dan klik "view blog"

8. Follower tersebut sudah tiada di dalam senarai follower korang nanti. Yeay!

Monday, June 9, 2014

2nd GIVEAWAY SAYA NAK: STRIPED SKIRT

Asalamualaikum

Syarat Penyertaan:

1. Terbuka untuk follower blog ini sahaja. Jika korang dah jadi follower, automatik layak join giveaway ni.
2. Letak gambar rasmi giveaway ni dalam entry korang. Pastikan bila orang klik gambar tersebut, boleh link terus ke blog ni. 
3. Dalam entry tersebut korang cuma tulis :
    SAYA NAK STRIPED SKIRT.
    SEMOGA MURAH REZEKI SAYA. 

 4. Giveaway ni dibuka dari 09.06.2014 hingga 16.06.2014 sahaja.
 Penyertaan selepas itu tidak akan dilayan. 
 5. Jangan lupa komen di sini dan letak link entry yang korang buat tu. 
 6. Pemenang akan dipilih secara random. 






Pemberitahuan:
-saya akan buka setiap blog yang menyertai. jangan risau.
-hadiah yang bakal dimiliki oleh seorang pemenang adalah sehelai chiffon striped skirt untuk seorang pemenang.
-saiz skirt 92 cm, lining 62 cm
-sebarang pertukaran hadiah tidak akan dilayan.
-selamat mencuba!

Sunday, June 1, 2014

HEALTHY BEEF WRAPS

Menu breakfast yang ringkas dan cepat disediakan. Semestinya menyihatkan. Wallah!

-presentation fail-

Bahan-bahan:
5-6 hirisan daging bakar (daging burger pun boleh)
4-5 hirisan bawang besar
tomato
salad
sekeping keju
sos cili

cara buat:
-bentangkan sekeping wraps diatas pinggang leper
-letak semua bahan diatas wraps tadi. 
-gulung ikut suka hati
-panaskan di dalam microwave atau kuali pemaanggang ajaib

selamat mencuba