Klik Nuffnang Ads

Monday, December 19, 2011

WATCH KOREAN DRAMA HERE

Assalamualaikum,

Just nak share link sites untuk tengok drama korea terbaru yang tak de ditayangkan di Malaysia lagi. Jangan risau, semua ada sarikata bahasa inggeris. Nak tengok pun free je. Kualiti gambar pun ok. Next time saya share drama korea best yang saya pernah tengok.

1. DramaCrazy

2. Drama Fever

3. My Soju

4. Maaduu.com

5. DramaLoad

6. http://wegotmarriedsubs.blogspot.com





sekian.

dari pencinta drama korea. *_~




Saturday, December 10, 2011

DIY :: BUNGA FABRIK

Saya belajar buat bunga fabrik ni semata-mata untuk jahit di baju baru.


Bahan yang diperlukan:



Benang
Gunting
Jarum saiz kecik
Mutiara kecil @ bunga ros reben
Fabrik Chiffon
(ikut suka korang nak guna fabrik jenis ape. saya beli semeter pun dah cukup banyak)
Bentuk bulat (boleh guna cawan, piring @ apa2 yang bentuk bulat)
Benang
Lilin

Langkah-Langkah

1. Mula-mula tekapkan bentuk bulat diatas fabrik. Buat Sebanyak mane yang anda nak.

2. Gunting bentuk bulat yang dah dibuat.

3. Lepas dah gunting bentuk bulat tu, lilinkan sekeliling bentuk bulat tu supaya fabrik tak tercarik benangnnya. Macam kita lilin tepi tudung masa sekolah dulu.


Jahit jelujur halus disekeliling bentuk bulat




Tarik sikit sikit supaya fabrik jadi berkedut dan berbentuk buntil.
Matikan benang.



Jahit bunga ros@manik di tengah-tengah supaya jahitan jelujur tadi tidak kelihatan.




:: Siap ::







Saya rujuk buku ini untuk buat bunga fabrik tersebut.



Thursday, December 8, 2011

LOVE DIY? COME & SEE THIS BLOG...


Suka la tengok cara orang-orang kreatif

tonjolkan "kekreatifan" (ade ke perkataan mcmni?) diorang.

*Kagum ok!

Kalau korang banyak pakaian@aksesori yang dah bosan nak pakai,

cuba make a newlook macam

pemilik blog http://ispy-diy.blogspot.com/ ni buat.

Sunday, November 27, 2011

INTREND EDISI K-POP



Oho....peminat K-pop ke K-drama ke, memang wajib beli intrend terbaru ni.
Serius berbaloi.
Sesungguhnya artikel yang terpapar intrend, membuatkan saya mengangguk setuju.


nota kaki: apesal fasha sandha nampak berisi walaupun die pakai baju hitam?
cer korang tengok dalam majalah ni. ke mata saya yang rabun?


dengar la lagu korea ini. ost secret garden.

Tuesday, November 15, 2011

DEKORASI HANTARAN

Di sini saya listkan 4 tips untuk kita dekorasi hantaran pertunangan@perkahwinan kita. Info ini saya baca dalam Majalah Pengantin bulan November 2011. Cover Girl nya adalah Jue Aziz berbaju oren. Saya letak entry ini untuk tatapan saya di kemudian hari. Kot-kot masa nk DIY hantaran saya nanti, tetibe je tak jumpe cari majalah pengantin tu. So boleh la saya buka blog sendiri. *_*


1) Bajet
Buat list barang yang diperlukan. Boleh refer contoh engagement checklist yang saya ada buat tu.
Perancangan bajet tu biar teliti supaya xde istilah 'lari bajet'. Kos bunga dan aksesori lain (reben, manik, bakul, gam) perlu diambil kira juga.


2) Warna tema
Sekarang ni tak lengkap kalo kita jayakan sesuatu event tu tanpa tetapkan warna tema. Sampai warna dinding rumah pun nak kene ikut tema yang kita rancangkan. Warna yang sudah korang pilih menjadi peranan penting untuk kita beli barang. Perlu tahu warna utama dan warna sampingan untuk menyerikan hantaran kita tu lagi.


3) Konsep gubahan
Rajin-rajin la surf internet. Buka Facebook butik pengantin yang ada letak contoh gubahan yang diorang dah buat. Cari idea baru untuk menentukan konsep gubahan kita tu. Konsep fairtales, moden, klasik, mewah atau vintage. Yang penting kita kreatif.


4) Bunga tiruan atau bunga segar
Dua-duanya berbeza dari segi kualiti, harga dan kepuasan pada diri kita. Ada duit lebih, boleh beli bunga segar. Kalau tak silap saya, bunga tiruan di kedai SSF hOME dECO area Masjid India tu cantik dan nampak macam bunga betul (tak de la 'kejung' je bunga tu). Ha bunga kat The Gardens Midvalley pun, cantik juga! Erm.....



Ok, Bye!

TENTANG CERMIN KERETA

Asalamualaikum....

Macam mana nak tahu cermin kereta kita tu jenis 2 layer atau satu layer je?

Tengok di cermin depan bahagian bawah. Kiri sekali.
Ada tulis laminated untuk 2 layer@lapis. Tempered untuk satu layer@lapis sahaja.
Ada sesetengah kereta akan tulis Lamisafe untuk 2 layer.....

Itu je info untuk hari ini.....
Ok, Bye!

BILAKAH DOAKU AKAN DIMAKBULKAN?

APABILA ALLAH CEPAT MAKBULKAN DOAMU
MAKA DIA MENYAYANGIMU,


APABILA DIA LAMBAT MAKBULKAN DOAMU
DIA INGIN MENGUJIMU,


APABILA DIA TIDAK MEMAKBULKAN DOAMU
MAKA DIA MERANCANG SESUATU YANG LEBIH BAIK UNTUKMU,


OLEH ITU SENTIASALAH BERSANGKA BAIK PADA ALLAH.......


(Majalah Solusi Isu No. 2)


Mood: =(

Saturday, October 22, 2011

KDrama@JDrama Pilihan

Ini antara drama korea@jepun berkisar tentang penyiasatan@action@misteri yang membuatkan saya cakap 'wow' dalam hati.
Kalau nak dibandingkan drama Gerak Khas (tak tau ada lagi ke tak drama ni),
ini pilihan saya:

1. City Hunter = ada Lee Min Ho

2. Tantei Gakuen Q = pelakon yang comel2

3. Iris

4. Mr Brain = ada Takuya Kimura

5. Tokyo Dogs =

*boleh tengok secara free di dramaload@dramacrazy. nak download pun boleh bah!

Friday, September 30, 2011

PETUA HILANGKAN JERAWAT

Sekarang produk kecantikan berlambak-lambak kat kedai.
Dah tempek macam-macam krim@pencuci muka@toner di muka tapi jerawat still ada lagi. *Pening-pening.

Berdasarkan pengalaman saya, jika rawatan luaran masih tak boleh nak mengatasi jerawat yang cepat membiak ibarat berudu di dalam air bertakung, apakata kita cuba rawatan dalaman pula. So try la pil jerawat TIDACT yang ada dijual kat farmasi. Siapa pernah makan Tidact? Sepapan ada 10 biji RM7.00 di Farmasi Hidayah kat Pasabina Pengkalan. Kalau di farmasi sebelah BSN Kuala Kangsar pula RM9.00 sepapan. Kat tempat lain, eden tak tau!

Cuba makan selama sebulan setiap hari. Sehari satu pil je. Gerenti jerawat cepat hilang. Jerawat sahaja yang hilang tau. Kalo yang gemar picit jerawat sampai meninggalkan parut, sila guna krim parut sebab pil ni tak boleh hilangkan parut.

Bila dah ambil pil antibiotik, sudah semestinya ada kesan sampingan. Sebab: antibiotik yang dimakan dalam tempoh yang lama akan membunuh bakteri baik dalam badan kita.
*doktor yang cakap kat saya.
Jadi pandai-pandai la berhenti makan Tidact jika rasa ade perubahan sampingan pada diri sendiri. Nak lebih detail tentang pil TIDACT ni, boleh la search Google.
Bye!!!

Thursday, August 4, 2011

KALAU TAK YAKIN UTK TEPATI, JANGAN BERJANJI

Kawan aku cakap:

"Janji ni macam baby. Senang nak dihasilkan tapi susah untuk dilahirkan"


Yes, Memang sebijik la perangainya dengan orang yang pernah berjanji dengan aku tu.

Fed up!

Wednesday, August 3, 2011

BUKAN MIMPI BASAH

Salam berpuasa semua,

Tadi saya tengok la beberapa keyword ape yang membuatkan orang datang blog ni. Tapi satu keywords yang tak bole blah ada la "Main dengan Mat Bangla". Memang tak boleh blah langsung sape yang taip keywords ni. Ekau ingat ini blog romen ke? Hampas!

**************************************************************

Ni story lain pula:

Tadi saya dapat satu berita yang tak best. Actually saya frust kejap je dengan berita tu. Tapi bila
saya war-warkan berita tak best tu kat seseorang, boleh pula die memberikan kata-kata yang berunsurkan kondem mengondem. WTF la kn? Aku dah cakap aku letih tolong mak kat umah, kau bole pula kaitan dengan benda lain. Memang aku paling benci la lelaki mulut stok2 puaka ni.
Yang pasti aku dah putus asa dan hidup mesti diteruskan.


Bye!

Monday, August 1, 2011

DRAMA KOREA VS DRAMA JEPUN

Hello semua,

Sebagai peminat drama-drama korea/jepun ni, kat sini aku nak share beberapa kajian yang dah aku jalankan tentang drama-drama ni. Well, aku bukan tengok sesaje drama ni. Tapi tengok sambil berfikir. Wah...memang over la. Setiap kali aku tengok cite-cite tu, aku selalu cakap dalam hati :

"pandai la hero ni menghayati watak. cool gile!"

"gile hebat heroin ni berlakon jadi pompuan comel2 naif!"

"sape la penulis skrip cite ni. memang kelaka dan menusuk kalbu habis!"

"aigo, aigo, diorg ni tak jatuh cinta ke kalo berlakon cinta-cinta@kiss-kiss macmni?"

"alahai romantiknya. ade ke lelaki mcmni kt msia....."

"apesal la diorg ni cute2 sangat. rasa nak buat anak patung pulak!"


Ok, tu ape yang aku ulas dalam hati. Tapi dari segi pemerhatian aku, drama jepun ni ade juga la menerapkan budaya kerja diorg yang cekap tu. Macam scene kat ofis. Pastu drama jepun jarang gune kenderaan sendiri. Semedang je jalan kaki@naik basikal@kenderaan awam. Adegan kissing macam dibuat dengan kurang penghayatan. Aku suka drama jepun yang berkisar tentang penyiasatan. Memamg otak power la sape yang bikin skrip die.

Drama korea pula, lebih romantik dan membuai-buai perasaan. Kalo berlakon comel tu, memang comel la sangat. Kalo sedih tu memang sedih gile! Dalam drama nampak diorg cm kaya-kaya je sebab gune kenderaan persendirian. Adegan kissing pula dibuat dengan penghayatan walaupun adakalanya dusta belaka. Jalan cerita yang menarik dan luar jangkaan. Kalo cite melayu tu, tengok sikit je dah tahu ape kesudahannya. Heh!

Drama jepun biasenye tak banyak episode nya berbanding drama korea.

Yang pasti, dua-dua drama aku suka. Tapi takde la semedang je aku nak sebut 'Aigo,aigo' atau 'Saranghae' atau 'annoyosayo a.k.a jual sayor!'


::suka masuk the face shop@etude house::


Ok, bye!

CERITA TENTANG MAKEUP REMOVER

Salam semuanya,

Wahhhh....lame gile aku tak update blog ni. Malas macam keldai sungguh!

Ok, Straight to the point.

Aku nak share tentang makeup remover yang aku pernah pakai.
Kire blog ini macam blog testimoni juga la, an! Kalo ade yang tengah buntu nak guna makeup remover ape, boleh la bace ape yang aku sampaikan kat sini.

Here we go..........

1. Dulu masa aku tak tau mane nak cari pencuci makeup terbaik@sesuai, aku just gune baby oil johnson & johnson je. Murah. Tapi agak berminyak untuk kulit muka aku yang jenis oily ni.
*Reject! Pakai kejap je pon.



2. Pastu aku beli cleansing lotion jenama Simple. Aku tertarik sebab kat botolnya tulis tanpa pewangi dan mesra alam. *Well, i kan support go green. Tapi masa aku pegi rumah kakak aku, aku tertinggal pula benda tu kat sana. Tak pasal-pasal kene beli lain. Nasib baik la benda tu dah tinggal sikit. Kire tak frust sangat la kalo tertinggal gitu je, an!

3. Then aku beli pula jenama Biore Makeup remover pad. Ni jenis swipe-swipe je. Macam wet tissue. Best tapi agak mahal la bagi aku. *orang banyak tanggungjawab macam aku ni memang kene cari alternatif lain la untuk berjimat. Bila dah habis satu paket, aku beralih arah lagi.


4. Sekarang aku tengah guna cleansing milk jenama Silky Girl pula. Murah@wangi macam bau alovera. Rasa macam dah suit la dengan kulit aku. Yang penting tak rasa berminyak. Tapi agak cair skit berbanding jenama Simple tu. Aku ni bila bab produk yang cair-cair dan tak pekat, aku mula la anggap diorang bubuh air untuk jimatkan kos. Macam makan laksa berkuah cair dan berharga mahal. Tapi aku cuma pandai merungut dalam hati je. Tunggu jenama ni habis dulu, baru aku pk kan nak setia pada nya atau beralih arah lagi. Hehi....

5. Tapi belum apa-apa lagi, aku dah berminat kat jenama Maybelline ni pula. Sebab aku tengok macam menarik je. Macam ada lapisan minyak pula dalam botol tu. Kalo pegi Watson, aku suke pegi main goncang-goncang botol die. Macam best pula buat macamtu. Later aku akan try kalo aku sudi.

*semua gambar cari kat website jenama-jenama tersebut.
----------------------------------------------------------------------------------
*Oh, dulu bateri AA (boifren aku) penah tanya 'awak suka makan ais krim coklat ke vanila?'
Aku jawab 'tak tentu, ikut nafsu time tu la nak makan ais krim ape pun.
Campur-campur pun sedap gak. Nape?
Bateri AA 'saya andaikan awak ni jenis yang suka tukar-tukar boifren.'
Aku pun mula la kerut kening sebab rasa macam bodo je soklan dan jawapan tu. Tapi die taktau pun. Sebab diskusi kitorg ni berlaku dalam SMS. Hehi. Then aku balas 'tah pape tah'
Sampai sekarang aku ingat lagi soklan bodo die ni. Dan sampai sekarang juga la aku masih tangkap cintan cintun dengan die. *_*

-------------------------------------------------------------------------------------

Moral of the story: Kadang-kala hidup perlukan kelainan.
kita beralih arah pada sesuatu perkara tu bersebab.

Bak kata iklan Libresse 'Cuba la sesuatu yang baru!'

Sunday, July 3, 2011

part 1: SOALAN TEMUDUGA

Soalan wajib penemuduga tanya mesti la tentang latar belakang diri.
So kita mesti bersedia nak jawab nama apa?
kerja apa sebelum ini?
belajar kat mana?
tinggal kat mana?

Jadi saya nak share satu benda (based on my experience ni), selain perkara-perkara yang saya sebut kat atas, penemuduga mula la tanya soalan mnguji minda kononnya seperti asal usul tempat tinggal anda. Tambahan pula kalau nama taman atau pekan atau bandar yang anda tinggal tu pelik sikit bunyinya. Contoh jawapan "Nama saya Ali Bin Aaron Aziz, Saya kerja di Pasaraya RMK sebagai kerani akaun, saya mempunyai ijazah dalam bidang pemasaran antarabangsa di UUM dan sekarang saya menetap di Taman Batu Berkilau, Ipoh." (contohnya la)

Ada juga penemuduga yang 'kagum' dengan nama taman perumahan kita tu akan tanya, macam mana ye Taman tu dinamakan sebegitu ye?

Dan kita sudah pastilah tak pernah nak terfikir kenapa nama taman perumahan tu macamtu kan?

Takkan kita nak jawab "cuba encik tanya pemaju perumahan taman tu. sebab saya tak pasti kenapa namanya sebegitu."

Sah-sah diorang reject kita terus kan?

Jawapan yang paling selamat ialah dengan menipu sunat. *_*

Kita jawab macamni " dulu arwah moyang saya pernah cakap kat mak saya, kawasan taman batu berkilau ni ada satu anak sungai. dalam anak sungai tu ada banyak batu yang berkilau-kilau. maka dinamakan lah nama taman tu taman batu berkilau."


Terpulang la pada penemuduga tu nak percaya ke tak. Asalkan kita menjawab soalan yang ditanya. Jangan terus cakap tak tahu.

Ok, Bye!

KLINIK KULIT

  1. Klinik Nagoke S/B
No. 9, Laluan Sungai Durian,
31800 Tanjung Tualang, Perak
05-3609217
komen: servis bagus walaupun keadaan klinik yang tak indah. harga dalam kemampuan juga la.
masalah jerawat? alergi kulit? datang la kat sini. betul-betul di pekan Tanjung Tualang. orang pun ramai. tapi selekeh la pembantu klinik tu masukkan pil dalam plastik. gune tangan je. xde glove2 de....
clinic hours: isnin-jumaat 8.30 pagi until 5.30 pm, ahad dan hari kelepasan am cuti, sabtu dari 8.30 am until 1.30 pm
DISINI TIADA SERVIS SUNTIKAN VITAMIN C


2. Klinik Choo

No, 70, Lebuh Medan Ipoh, Bandar Baru Medan Ipoh, 31400 Ipoh, Perak
(dibelakang Jusco Kinta City) 05-5487468
komen: servis bagus, pembantu klinik pakai uniform tuh! harga ok tak mahal. masalah jerawat? alergi kulit? jangan malu-malu datang sini.
clinic hours: isnin hingga sabtu dari 9.00 am - 1.00 pm, 2.30 pm - 7.00 pm
ahad dan public holiday tutup.

note: sebelum2 ni sangat femes, orang makan @ jual VCO sana sini. Saya yang jenis cepat terpengaruh dengan iklan2 ni terus beli sampai 5 botol. Baru makan sebotol, muka naik jerawat mencanak-canak. *Seram ok!. Thats why saya pegi ke klinik Choo tu....
(BERKENAAN SUNTIKAN VITAMIN C, BOLEH CALL KLINIK NI TANYA ADA KE TAK)

p/s: saja nak share klinik yang pernah saya pergi.
sekurang-kurangnya kalo ada yang google cari klinik kat sekitar perak ni,
boleh la singgah blog ini. Oh, harga servis di bawah RM100 JE. Ok, Bye!

PERKARA SEKALI SEUMUR HIDUP YANG KITA BUAT

  • Amik exam dan result UPSR
  • Amik exam dan result PMR dan SPM
  • Bersunat
  • Belajar kat IPTA/IPTS
  • Pegi konvo
  • Kahwin
Entry tak de motif. Ok, bye!

Wednesday, June 15, 2011

SOALAN BITK 2011


Now saya nak share soalan apa yang masuk untuk tahun 2011 ni.
Bawa pensel, pemadam dan pen, Mykad dan Slip exam, ok!
Buku rujukan tak payah bawa. Nak bawa buah dadu pun ok sebab, soalan ni soalan objektif.
Ada 40 soalan semuanya.

Soalan:

  • Pembekal tak berdaftar dengan Kementerian Kewangan, layak dipilih jadi pembekal tak?
  • Kita kene tahu maksud rekupmen, untuk jawab satu soalan tu.
  • Baca tentang AP 86, sure dapat jawab.
  • Mantapkan pengetahuan tentang Kew-PA-6.
  • Soalan tentang Pekeliling Perbendaharaan 3 Tahun 2011 pun ada keluar.
Ok, tu je yang saya ingat. Lemak la kan nak bagi sebijik2 soalan yang keluar kat korang.
Nanti bila nak dekat-dekat exam BITK tahun depan, boleh la search kat Google
dan jumpa blog saya ni.

Bye!

Sunday, June 12, 2011

7 PUNCA LUPA



Assalamualaikum....

Baru-baru ini saya baca buku ni
dan yang amat menarik perhatian saya adalah salah satu topik mengenai punca-punca lupa.
Tak kisah la bangsa ape sekalipun. Bukan orang Melayu je yang mudah lupa tau.

  • Makan makanan dan minuman yang dimasuki serangga (semut adalah yang paling ketara)
  • Makan epal masam (epal hijau la tu. epal merah yang bad quality pun masam juga)
  • Makan kepala ikan (sape suke kari kepala ikan??)
  • Makan organ dalaman binatang. Contoh: hati ayam, pedal kambing. (eh kambing ade pedal ke?)
  • Membaca tulisan kat atas batu nisan di tanah perkuburan. (tak pernah dengar tentang ini)
  • Sering melihat kemaluan orang lain termasuk kemaluan sendiri tanpa sebab. (so video klip 'Marilah' abang asmara, jangan la diulang tayang)
  • Melihat najis keluar masa tengah buang air besar. (so boleh buat aksi tangan di dada, mata ke atas time buang air besar ye)

Ok, bye!

Friday, June 3, 2011

CARA PAKAI EYELINER

Hai semua,
Link
Disebabkan keyword eyeliner banyak membantu trafik blog saya, entry kali ni pun saya nak share tentang eyeliner.

Tips yang dipetik dari Metro semalam:

1. Pastikan anda duduk dalam keadaan selesa dengan menongkat siku di meja.

2. Tarik garis di kelopak mata dari bahagian dalam mata sehingga hujung mata di bahagian luar. Ini memudahkan anda memakai celak sehingga ke bahagian bulu mata.

3. Gunakan celak dengan cara menarik dari hujung kelopak mata bahagian bawah.

4. Untuk mata besar, gunakan celak bermula daripada kelopak mata bahagian tengah dan jika anda memiliki mata yang kecil, gunakan celak daripada hujung dalam mata.

5. Bagi penggunaan celak yang tiptop, buka sikit mulut anda ketika memakai celak supaya otot-otot mata kelihatan dan menegang serta memudahkan cara pemakaiannya.

Remember, dari mata yang cantik turun ke hati. Nak dapatkan mata bulat dan menonjol macam model@artis? Guna la contact lens bersaiz besar!


Ok, bye!

Sunday, May 29, 2011

KUMPUL DUIT NAK KAWIN

Hello semua,

Tadi saya terbaca status FB kawan kepada kawan saya.
Die tulis, jarang ada perempuan yang nak share or sumbang duit
untuk majlis perkahwinan sendiri.


Tetibe saya jadi panas bontot,

'Hey, hey, tak semua perempuan yang mengharapkan duit lelaki untuk tanggung 100% majlis perkahwinan tau!
(Duit hantaran tu memang sah-sah la lelaki patut bagi)

Jangan disebabkan kau dapat tunang pisau cukur cap Shick, persepsi kau pada semua perempuan sama, ok! Saya ni kemain lagi kumpul duit untuk merealisasikan majlis impian tau! Huh!
Bf saya siap pesan lagi, jangan boros2.
'

Eh, eh, aku pula yang emo....


Ok bye!

PERLU KE PELAMIN TIME BERTUNANG?

Hello brides to be,

Saya nak minta pendapat, perlu ke pelamin mini untuk bertunang?

Bukan ke kalo bertunang kita tak wajib nak hebah-hebahkan pada orang?

My bf cakap, 'tak payah la. nak sarung cincin je kot.
lagipun rugi je sebab bukan duduk lama2 atas pelamin tu,'

Saya cakap, 'tu trend sekarang. nak juga. nak juga!



Pokok pangkalnya,
Yang penting ikut kemampuan kita ye...~_*


Ok bye!




UPDATE:: saya DIY mini pelamin bertunang saya sendiri.....

JOM BUAT KEK COKLAT

Assalamualaikum,

Esok saya akan pegi kenduri kawen sepupu di Rawang, so mak saya suruh adik saya buat kek coklat sebagai buah tangan menziarah sedara mara.
Resepi ni jiran lama saya yang bagi. Tapi bukan saya yang buat la.
Just nak share dengan orang2 gojes yang terbuka blog ni.
So, enjoy!!!

Bahan-bahan:

2 cawan tepung naik sendiri jenama Blue Key
(ikut suka u all nak pakai jenama apa)
1 cawan serbuk koko
4 biji telur ayam
1 cawan air panas
1 cawan gula
(bancuh gula bersama air panas)
1/2 sudu esen vanila
1/2 sudu garam
3/4 susu pekat manis

Cara nak buat:

masuk telur satu per satu ke dalam bekas
pukul telur sehingga kembang

ambil satu lagi bekas yang berlainan,
masukkan tepung + serbuk koko + air gula + esen vanila + susu pekat manis dan garam
pastikan dipukul sebati
lepas tu masukkan pula telur yang dah kembang bersama-sama bahan-bahan yang dipukul sebati tadi.

panaskan oven selama 5 minit
sambil-sambil tunggu oven panas,
boleh la masukkan bancuhan tadi dalam acuan.
then bakar bancuhan tu selama 10 minit sehingga menjadi kek.
Jangan sampi bancuhan tadi jadi biskut pula ye.


image sebelum masuk oven.
saja je nak letak cip coklat sebab kat rumah ade banyak cip coklat ni




ha...ni kek yang dah siap.






kalau u all tak nak manis sangat, boleh la kurangkan susu pekat manis tu





Sila la cuba! Ok Bye!