Klik Nuffnang Ads

Tuesday, September 8, 2015

REVIEW: BANGI BOAT NOODLE

kedai makan ni terletak di belakang PKNS BANGI, ianya kedai yang sama dengan FLAMING GRILL BURGER. dengarnya hak milik bumiputera islam.

aku saja nak ikut trend, makan bermangkuk-mangkuk dan tangkap gambar mangkuk bertingkat-tingkat. upload. Unsur riak wujud disitu. hewhewhew....

waktu aku pergi tempat ni tenghari. lepas habis shopping di JUBAH SOUQ BANGI SENTRAL.

Mula-mula aku dan suami order 6 mangkuk dulu. Semangkuk rm1.80.
Tapi sebab portionnya kecil, kami order lagi 10 mangkuk.

Rupa macam mee berkuah kicap. Ada sedikit taucu.
Terdapat dalam 3 jenis mee dan 3 jenis cara hidangan.

Satu: bihun, dua: mee wantan, tiga: ketiau.

Manakala 3 jenis cara hidang pula ialah....
1. Ada bebola daging ( seketul je dalam semangkuk)
2. Ada isi ayam yang disiat
3. Ada udang (udang kecil halus je)

Suasana kedai:
Gelap (mungkin sebab bercat hitam)
Panas sedikit bahang (harapkan ada kipas syiling besar tapi tak rasa pun)
Tak ramai manusia. Ada tv dan playground for kids.
Dekorasi kurang menyerlah.
Susun atur bekas cili potong, kicap bercili di ruang yang disediakan tidak terurus dengan baik.
Makanan boleh tahan sedap. Aku order boatnoodle 16 mangkuk dan lamb grill burger.
Kedai yang suram dan tidak happening.






Gembira sungguh sistem pencernaanku ketika ini.

4 comments:

  1. Fidah pun dah usyar2 boat noddles ni dekat Ikon Taman Connaught...cuma tunggu time je nak serbu..hahaha

    ReplyDelete
  2. Memang famous ni. hehehe

    nanti singgah sini :)

    http://emyyyyemyyyy.blogspot.my/2015/09/menang-giveaway-merdeka-kasutkaca15.html

    kita dah received hadiah! thanksssss :)

    ReplyDelete
  3. kan.... tmpt cili die berminyak2....

    ReplyDelete