Klik Nuffnang Ads

Saturday, June 23, 2012

PALLADIUM RING IS CINCIN NIKAH LELAKI

Pada mulanya si tunang tidak mahu diberikan cincin nikah atas faktor, beliau seorang pegawai beruniform.
Tak lama kemudian si tunang terbaca pasal sunnah nabi yang memakai cincin perak. Dan petang tadi bermula la misi kami untuk mencari cincin nikah di Metro Point Kajang. Kami memang dah aim nak pegi Kedai Emas Sri Pinang. Koleksi cincin lelaki yang ada di sana adalah jenis palladium (lelaki muslim boleh pakai). 
Harga sekitar RM1k ++ (belum diskaun lagi).
 Harini kedai emas sri pinang ada bagi diskaun 40% bagi koleksi cincin lelaki. 
Sempat juga la tunang saya pilih cincin yang berkenan di hati. Lepas tu akak salesgirl cakap time nak dekat raya nanti ada sales yang lagi menarik. Bila kitorang dah dengar macamtu, kitorang decide nak beli time nak raya je la. Lagipun majlis kami ni lepas raya. 
Jadi misi untuk membeli cincin nikah lelaki terpaksa ditunda. Hihihi....^__^

Perjalanan kami diteruskan dengan sesi tangkap2 gambar di Pullman Putrajaya.
 *baru saya tau pullman tu tu adalah hotel & resort. >__<
Saya tak tau nak definasikan sesi tangkap gambar ni adalah pre-wedding ke tak. 
Sebab kami bershooting hanya bertemankan tripod dan kamera lumix sahaja. 
Motif gambar yang dishoot ni adalah untuk dijadikan canvas photo. 
Yang specialnya kami pakai baju couple yang saya tempah di sini
baju tu saya tempah setahun yang lepas.  
Nanti saya tunjuk gambar tu bila tunang tersayang dah edit comey2. 
Adakah manusia yang ingin melihatnya? 
Takde orang nak tengok pun, saya nak post juga nanti.


Ok, see ya!


tu la cincin palladium nya. pada pendapat saya, lelaki tak perlu nak cincin tinggi-tinggi sangat

UPDATE: CINCIN PALLADIUM SUDAH DIBELI DENGAN HARGA DISKAUN 70% OK!!!

3 comments:

  1. nuha nak tgk!!!! up gmbr prewedd tu cpt2 k..btw nuha cari cincin lelaki kt mines..murah je..xsmpi rm300 :)

    ReplyDelete
  2. tunang nana sangat memilih utk beli cincin dia. ada tak jumpa kat mana2 kedai jewelery yang jual cincin tungsten utk lelaki?? kalau ada inform nana ye. :)

    ReplyDelete
  3. thanks for the info, hunting for men ring

    ReplyDelete