Klik Nuffnang Ads

Saturday, May 31, 2014

MINYAK ANGIN TERBAIK UNTUK BAYI

ini adalah berdasarkan pengalaman aku.

kebiasaan baby-baby di dunia akan mengalami masalah kembung perut. bila perut beliau tak selesa, mula la beliau nangis-nangis nak perhatian mak beliau. 
jadi, golongan mak-mak akan rasa risau@cemas@susah hati bila tengok anak nya resah gelisah sesaje. 
oleh sebab itu kalau kita lihat dalam check list keperluan bayi baru lahir, 
mesti ada tulis kene beli minyak angin@telon. 
memang penting untuk bayi sebab bayi ni xmo sejuk2. 
nak hangat-hangat suam ketiak ibunya je.

Ok, tu baru mukadimah. 

mula-mula aku guna minyak yu yi cap limau, atas beberapa alasan, aku tukar guna minyak tyt (kejap je), lepas tu minyak telon mustika ratu dan akhirnya jumpa yang serasi dengan anak aku. 
HargaNYA RM30 kebawah. boleh tahan lama. dan yang paling penting, masalah kembung perut tiada lagi. 

aku tahu pasal minyak ni pun melalui kegigihan suani aku menggoogle. 


 minyak bayi tropical herbs keluaran amway




sesuai sapu di perut, belakang badan dan tapak kaki bayi kita.
bau pun sedap je. 
suami aku beli dengan dealer amway. 
kalau korang nak, cari je dalam mudah.com atau dealer amway berdekatan.
bila anak tidur lena, mak yang kaki tidur masa bujang dulu pun terasa nikmat tidurnya kembali. hahahahahaha.....
















p/s ..makhluk mana la yang follow blog aku guna gambar lucah tu. 
memang cadbury betol! sapa tau macam mana nak remove follower cam gini..? helpppppp.....

1 comment:

  1. mmg terbaik..sy beli set pantang amway ada sekali minyak baby ni.best sgt pakai.baby sy 3bulan,minyak ni pun dah habis sbb syok sgt gosok anak dgn minyak ni...hihihihi..

    ReplyDelete