Klik Nuffnang Ads

Friday, January 30, 2015

Mi Tarik Warisan ASli di Bangi Sentral

Lepas dah shopping di radiusite, we ols singgah makan di mi tarik pula. Dekat bangi sentral juga. Dengarnya sebelah mi tarik ni nanti akan ada butik sugarscaft pula.

Komen iols pasal mi tarik ni:
Rasa lembut je.
Tak masin tak pedas sangat.
Tukang buat mi nampak memang cina muslim luar malaysia.
Just nice tapi bukan citarasa i la makanan ala cina muslim ni.
Bukan mi goreng bukan juga mi sup.
Tapi macam mi lembap2 gituh.
Ada macam2 style masakan untuk mi tarik ni. Mi yang dihidangkan pun banyak.



4 comments:

  1. Okay..terus terliur sudah..hehe

    ReplyDelete
  2. dah try sedap sangat.... jemput join segmen di blog saya http://www.vitaminuntuksemua.my/2015/02/segmen-jom-tonton-video-by-farahamzah.html

    ReplyDelete
  3. assalam..

    tepung pelita tu masak atas api. tak kukus..
    yg bhgn hijau masak dlm periuk lain, dah siap masak, masukkan dlm bekas kecik2.
    pastu amik periuk lain masak plak bhgn putih, dah siap masak tuang atas bhgn hijau kat dalam bekas kecik2 td tu.
    pastu sejukkan..

    bleh je kalu ditanya elok-elok :)

    mmg saya kopipes pun resepinya, dgn izin dr blog kawan saya tu. nak buat ayat sendiri tak pandai. klu dr blog lain-lain-lain yg share resepi ni jugak, saya taktau la..

    harap dpt membantu la ye ^___^

    ReplyDelete